Badmintonketcher guide

Vi vil rigtige gerne have, at du vælger den rigtige ketcher. Derfor har vi skrevet denne badmintonketcher guide, så du finder din helt rigtige nye ketcher.

Tilsammen har Flemming og Morten næsten 70 års erfaring med badminton og spillet med utallige af badmintonketchere.

Med vores erfaring og ekspertise, giver vi vores guide til at du vælger den rigtige badmintonketcher.

Når en badmintonketcher skal vælges, er der to faktorer som spiller ind. Dette er selve vægten og vægtfordelingen samt stivheden i skaftet.

Vægt og vægtfordeling

I dag er standarden for vægten på en badmintonketcher omkring 87 g +-2, så vægten behøver du hovedsageligt ikke bekymre dig om.

Vægtfordelingen kan derimod være afgørende, hvor der hovedsageligt findes tre typer:

  • Hovedtunge
  • Neutral, ligelig vægtfordeling
  • Hovedlet, vægtfordeling mod grebet.

Valget af vægtfordelingen skal baseres på din spillestil og personlige præference.

Den offensive spillertype med et ”tungt” smash, vil oftest foretrække de hovedtunge ketchere. Spillertypen der ønsker korte kraftfulde ketcherbevægelser foretrækker oftest den ligelige vægtfordeling, der også kan siges at være en mere all-round ketcher.

Skaftet og stivheden

Stivheden i skaftet er vigtigt, da denne er afgørende for, hvor meget kraft og hjælp du får i dine slag. I dagens ketcher marked findes der fire typer i stivheden:

  • Fleksibel
  • Medium-stiff
  • Stiff
  • Extra stiff

Det fleksible skaft er henvendt til nybegynderen eller én med lille erfaring i sporten. Skaftets fleksibilitet giver god hjælp til at få den sidste power ud i slagene, som en slags blød elastik.

Ketcher med et medium-stiff skaft er den måske mest udbredte type. Denne stivhed giver både power, men også god kontrol i hvert enkelt slag. Denne type gør, at du nemmere kan slippe afsted med at få kvalitet i dine slag, på trods af at slaget ikke er ramt helt rent. Efter vores opfattelse, er denne stivhed mest optimal til langt de fleste badmintonspillere, både på højt og lavere niveau.  

Ketcherne med et stiff eller extra stiff skaft er forbeholdt topspillerne fra aller øverste hylde. Denne type stiller høje krav til det tekniske niveau i slagafviklingen, og at hver enkel slag slås med stor præcision. Rammes bolden ikke i sweet-spot, vil du hurtigt opleve en stor påvirkning på kvaliteten af slaget med denne stivhed.

Opsummering

Valget af en badmintonketcher afhænger af første og fremmest af din spillestil og dit niveau.

Vi vil dog anbefale, at stivheden på skaftet er medium-stiff for langt de fleste badmintonspillere i landet. Det giver både noget power og kontrol samtidig med, at der ikke stilles topklasse krav til at bolden rammes i sweet-spot.

Udover ketcheren, er det også vigtigt at ramme en opstrengning som passer dig. Vil du vide mere om dette, så har vi også skrevet en guide her.