Hvad betyder talent ifølge Morten Frost?

Ordet talent er en svær definition. Mange spillere gennem årerne som har haft ”masser af talent”, har aldrig slået igennem på den store scene. Omvendt har flere spillere med ”mindre talent” formået at træde det sidste skridt op, på den helt store internationale scene.

Hvordan ser Morten Frost på ordet talent? Manden som har meritter som 8 All England finaler i træk deraf 4 sejre, nummer 1 på verdensranglisten og utallige andre titler på sit CV.

Hvad er talent?

Talent er evnen til at lægge lag på lag. Evnen at kunne forbedre sig hver eneste gang, man har været til træning. Uanset om det er en stor eller lille forbedring, så handler det om, at hele tiden at kunne tilføje lidt til sit spil. Det kan være på det tekniske, taktiske, fysiske eller mentale niveau, alle parametre tæller, når man gerne vil udforske sit talent.

Des bedre man er til at lægge lag på sine egne evner, des senere vil man møde sit ”loft”. Loftet er det punkt, hvor ens udviklingsevne går i stå, uanset hvor meget man end måtte træne.

Det er her Morten vil mene, at talentet har nået sine begrænsninger.

Denne evne at kunne lægge lag på lag er derfor afgørende for, at kunne blive ved med at udvikle sit spil og opnå det maksimale af sit talent.

De som magter at skubbe sit ”loft” til så sent som muligt, det er ifølge Morten definitionen på talent.

Det forudsætter, at man er ambitiøs og ikke er bange for at arbejde for det man gerne vil opnå. Dertil skal der masser af tro på sine egne evner. Stædigheden skal være til stede, da spillet sjældent bare ”kommer til en”. Sidst er det også, at man bliver ved med at arbejde med detaljerne.

Hvad fascinerer Morten ved badmintonspillet er, at det kræver fysisk hurtige og stærke ben. Imens det går stærkt, så kræver det en rolig arm, som kan spille under pres. Derudover kræver det også et utroligt køligt hoved, så man konstant træffer de rigtige valg.

Disse tre aspekter er, hvad Morten finder aller mest fascinerende i denne sport.