Om Basic Feather

Ejer af Basic Feather
De to stiftere af Basic Feather. Flemming Quach (tv) og Morten Frost (th)
Fjer er (blandt andet) lig med hygge

Hos Basic Feather hylder vi glæden ved at spille badminton. Følelsen af at slå bolden ned. Sejrens rus. Badminton er en fantastisk sport uanset niveau.

Basic Feather er et nyt badmintonbrand skabt af badmintonspillere for badmintonspillere; vi ønsker at skabe et tidløst fundament i sporten, hvor æstetik går hånd i hånd med kvalitet og funktionalitet, alt sammen til en god, fornuftig pris. 

Og det er netop dét, der udgør grundlaget for Basic Feather.

En god badmintonoplevelse starter med, at man føler sig godt tilpas på banen. Du kan med garanti genkende følelsen … med vores produkter ønsker vi at give dig denne følelse, hver gang. 

Vi ved, at badminton forbinder mennesker. Sporten binder os sammen. Men det skal også være muligt at have flere gode skeer i tasken på samme tid, synes vi. Basic Feather bringer det skandinaviske design og den minimalistiske stil tættere på sporten – det skal være enkelt og lækkert. Og vi gør det på samme tid muligt for alle badmintonspillere at have flere kvalitetsketchere i tasken.

Ansvarlig produktion

Vi ved at bæredygtighed, CSR og andre fancy ord kan være en svær størrelse, for hvad indebærer de egentlig?

For os handler det om, hele tiden at udfordre og flytte grænser for hvad der er muligt i produktionsøjemed.

For os handler det om, at skabe et tidsløst og moderigtigt design i vores produkter, så de kan anvendes igen og igen, år efter år.

For os handler det om, at vise en gennemsigtighed af, hvordan vi arbejder med en ansvarlig produktion.

Vi forpligter os til, at stille krav til at vores samarbejdspartner der skal efterleve branchespecifikke best practices. Dette indebærer bl.a. fremvisning af gyldige branchecertifikater, som sikrer en striks kontrol i hele forsyningskæden fra råvarer til det færdige produkt.

I vores nuværende tekstilproduktion arbejder vi med bomuld, nærmere bestemt økologisk bomuld. Indenfor dette tekstil er GOTS certifikatet det mest anerkendte i industrien. GOTS står for Global Organic Textile Standard, og indeholder krav om, at mindst 95% af materialet er økologisk, helt specifikke krav i enhver proces i fremstillingen, forbud mod brug af en lang række kemikalier i dyrkelsen m.m.

Vi har valgt en samarbejdspartner er placeret i Tyrkiet. Tyrkiet har en lang tradition indenfor tekstilproduktion, og kendt for sine høje produktkvaliteter og ordnede forhold.

Den økologiske bomuld dyrkes i Tyrkiet såvel som produktion foregår i Tyrkiet, nærmere bestemt Izmir-provinsen.

Vi arbejder for at skabe produkter med den højeste kvalitet, den skandinaviske minimalisme og som altid, alt sammen til fornuftige priser. Dermed bliver valget forhåbentligt lettere, næste gang du står og skal vælge mellem et konventionel produkt eller et med en ansvarlig produktion.

Fra sporten kender vi det at stræbe efter det perfekte, men finder det måske sjældent. Den samme tilgang har vi med vores samarbejdspartnere og produktion. Dag for dag bliver vi sammen bedre og klogere, på den måde kan vi hele tiden søge det ”perfekte”.

Det er vores løfte fra Basic Feather til dig.

Basic Feather – tæt på menneskene bag

Basic Feather drives af Flemming Quach og Morten Frost; to badmintonentusiaster med en enorm kærlighed for sporten. De to mødtes for første gang tilbage i 2005, da Morten blev ansvarlig for Team Aarhus Badminton og senere også ansvarlig for Team Danmark Elitecenter i Aarhus. 

Det var starten på et godt samarbejde mellem spiller og træner, som sidenhen har udviklet sig til et godt venskab.

Lidt om Flemming Quach 

Flemming fik sin badmintonmæssige opvækst i Aarhus Badmintonklub og har siden spillet for samme klub i Badmintonligaen igennem en årrække. Han blev også en del af landsholdtræningen i Brøndby i 2013, men efter godt 3 år måtte han dog opgive målet mod verdenstoppen grundet skader. Efter spillemæssigt karrierestop fortsatte han indenfor badminton, hvor det bl.a. blev til et år i udlandet. I dag, hjemvendt til studierne og aktiv som spillende træner for Danmarks største seniorklub, SAIF.

Lidt om Morten Frost

Morten, også kendt som “Mr. Badminton” af den internationale badminton verden, har præsteret hele otte All England finaler i træk og ligget nr. 1 på verdensranglisten i syv år. Det blev til fire sejre ved All England, samt et utal af andre finalesejre. Nok mest kendt for sin elegante spillestil og sit kølige, taktiske overblik på banen. 

Morten blev i 1997 valgt ind i sportens Hall of Fame i Danmark, optaget i IBF’s (Nuværende BWF) Hall of Fame i 1998 og modtog i 1991 verdensforbundets Distinguished Service Award. Siden han lagde ketcheren på hylden har han fungeret som Landstræner i Danmark, Malaysia og Sydafrika. I dag bliver tiden brugt som badmintonekspert og kommentator for det Internationale badmintonforbund med en del rejsedage til følge.